Semnificația tatuajelor cu urși

Semnificația tatuajelor cu urși

Urșii sunt mai mult decât niște jucării drăgălașe de pluș pe care le găsim în magazine peste tot în lume. Șamanii americani credeau că urșii au o legătură puternică cu lumea spirituală și aveau numeroase ritualuri pentru a-i omagia.

Oamenii primitivi purtau pielea și oasele urșilor, deoarece credeau că astfel vor prelua din puterile fizice și spirituale ale animalului. Pentru nativii americani, urșii erau priviți ca niște războinici puternici și curajoși.

Semnificația tatuajelor cu urși

  • Putere
  • Curaj
  • Protecție
  • Spiritualitate și o legătura strânsă cu natura
  • Putere
  • Încredere
  • Renaștere (urșii își reiau activitatea primăvara, după o lungă perioadă de hibernare)

Variațiile tatuajelor cu urși

Tatuaje cu urși de pluș

Este greu de imaginat cum ar fi lumea fără cele mai adorabile jucării – ursuleții de pluș. Noțiunea de Teddy Bear a apărut după ce președintele american Theodore Roosevelt a refuzat să omoare un pui de urs negru în timpul unei partide de vânătoare. După această poveste ursulețul de pluș a fost creat de doua firme de o parte și de alta a Atlanticului. Astfel, tatuajele cu un ursuleț de pluș simbolizează dragostea, afecțiunea, inocența și copilăria.

Tatuaje cu gheare de urs

Artistul hip hop, Eve, este cunoscut pentru tatuajele sale cu gheare de urs pe care le poartă pe piept. Ghearele de urs simbolizează norocul, stabilitatea, puterea și mobilitatea.

Tatuaje tribale cu urși

Tatuajele tribale au o semnificație spiritulă foarte puternică în regiunile unde s-a format acest concept. Tatuajele tribale cu urși indică spiritualitatea și o strânsă legătură cu natura.

Tatuaje celtice cu urși

Influențele tatuajelor celtice cu urși sunt puternic legate de spiritualitate și păgânism, simbolizând legătura cu elementele naturale, fiind strâns legate și de tradiția irlandeză.

Tipuri de urși și semnificațiile lor

Tatuaje cu urși panda

Urșii panda sunt cei mai rari și cei mai faimoși urși din lume, fiind pentru mult timp asociați cu simbolurile Ying-Yang. Tatuajele cu urși panda semnifică noroc, armonie și echilibru.

Tatuaje cu urși negri și urși Grizzly

Urșii negri și cei Grizzly au foarte multe în comun, pe primul loc fiind spaima pe care o provoacă oamenilor. Tatuajele cu astfel de urși simbolizează puterea și spiritul luptător.

Tatuaje cu urși polari

Urșii polari au semnificații puternice pentru locuitorii de la Polul Nord, una dintre ele fiind devotamentul și dragostea pentru puii lor. Acesta a fost unul dintre motivele pentru a Coca Cola a ales de multe ori să folosească urșii polari în campaniile de Crăciun.

Tatuaje cu urși California

Ursul California este pe steagul statului încă din 1846, când locuitorii americani au preluat controlul garnizoanei mexicane, Sonoma. Tatuajele cu urși panda semnifică libertatea și idependența, onorându-i pe locuitori.

Tatuaje cu urși koala

Urșii Koala sunt prietenoși și populari datorită aspectului lor de ursuleți de pluș. Tatuajele cu urși panda simbolizează conexiunea cu pământul, calmul, înțelepciunea și protecția.

Tatuaje cu urși din desene animate

Tatuajele cu urși din desene animate au drept scopul de a ne aduce aminte de perioada copilăriei.

Alegerea tatuajului potrivit înseamnă găsirea celui care are o semnificație specială pentru tine. Vino cu ideile tale la EliTattoo & Piercing Brașov. Contactează-ne pentru o programare.