Semnificația tatuajelor cu lupi

Semnificația tatuajelor cu lupi

Lupul este o creatură cu o imensă încărcătură simbolică. Acesta a supraviețuit în diferite locații timp de sute de ani. Lupii sunt vânători pricepuți și inteligenți, trăind cel mai adesea în grupuri sau haite. Lupii își aleg perechea pe viață și sunt cunoscuți ca fiind grijulii cu puii lor, de aceea un tatuaj cu lup poate fi simbolul unor legături strânse de familie. Stilul de viață al lupilor este asociat cu modul oamenilor de a trăi în familii.

Pentru nativii americani, lupul era un animal totem, simbolizând loialitatea și perseverența, înzestrat cu puterile marelui spirit și având capacitatea de a se transforma în om.

În unele culturi lupii sunt văzuți ca prădători, în altele ca luptători nobili, lideri și protectori, astfel, lupii sunt ființele cele mai neînțelese ale folclorului antic. În timpurile medievale erau considerați instrumentele diavolului, fiindu-le creată o reputație proastă în rândul societății umane.

Cu toate acestea, pentru Roma Antică, inima lumii civilizate, lupoaica reprezenta protecția, deoarece, conform spuselor legendei avusese grijă de Romulus și Remus.

Totodată, lupii sunt recunoscuți și pentru felul lor de a comunica, lătratul la lună fiind modalitatea în care își exprimă controlul asupra unei regiuni sau își cheamă membri haitei. În plus, lupii folosesc limbajul corpului pentru a-și exprima sentimente precum frica, simpatia, antipatia și afecțiunea față de membrii haitei.

Lupul este simbolul norocului și fertilității. Mongolezii cred că sunt descendenții lupilor, pe care îi considerau animale sacre.

În Japonia talismanele norocoase aveau întotdeauna și imaginea unui lup cu scopul de a-i proteja pe soldați de foc și boală, dar și pentru a aduce binecuvântarea unui copil pentru un cuplu infertil.

În tradiția cecenă, lupii sunt mai mult decât niște animale sălbatice, sunt simbolul mândriei naționale. Cea mai mare onoare pentru cineva era să ajungă liber și egal asemeni unui lup.

 

Semnificația tatuajelor cu lupi

Aceste animale au o varietate de caracteristici:

 • Loialitate
 • Familie
 • Comunicare
 • Noroc
 • Fertilitate
 • Protecție
 • Putere
 • Inteligență
 • Compasiune
 • Sălbăticie
 • Instinct
 • Supraviețuire
 • Libertate

Variații ale tatuajelor cu lupi

Tatuajele cu lupi pot varia în funcție de imaginația ta, unii se simt mai atrași de partea feroce a lupilor, de aceea este indicat ca astfel de tatuaje să fie poziționate pe grupele de mușchi mari pentru a crea o înfățișare și mai fioroasă.

Tatuaje celtice cu lupi

În tradiția celtă, lupii erau gardieni și protectorii spiritelor pădurii, ei reprezentând totodată legătura cu popoarele antice.

celtic-wolf-tattoo

Tatuaje cu labe de lup

Urmele lăsate de labe reprezintă mișcarea și progresul, un astfel de tatuaj arată progresul în viață.

Tatuaje cu lupi și lună

Luna și lupul sunt simbolul comunicării și puterii. De obicei, doar lupul Alpha este cel care latră la lună, ca semnal pentru a-i aduna pe ceilalți membri ai haitei. Tatuajele cu lupi și lună reprezintă puterea, transformarea și feminitatea.

moon-wolf-tattoo

Tatuaje tribale cu lupi

Tatuajele tribale cu lupi sunt specifice celor care se identifică cu spiritul puternic și neînfricat al nobilului lup.

tribal-wolf-tattoo

Tatuaje cu gheare de lup

Tatuajele cu gheare de lup simbolizează neînfricarea în lupta emoțională, spirituală și psihică.

Locul tatuajelor cu lupi

Majoritate tatuajelor cu animale sunt realizate în tonuri naturale, însă se pot regăsi și în variante colorate, iar tatuajele cu lupi nu fac excepție. Dacă tatuajul tău cu lup este mediu sau mare cele mai indicate locuri pentru poziționarea lui sunt: spatele, umărul, brațul, coapsele sau picioarele, deoarece oferă spațiu pentru evidențierea detaliilor. Cu toate acestea, tatuajele cu lupi de dimensiuni mai mici se pot realiza pe încheietură, deget sau gleznă.

wolf-tattoo2

wolf-tattoo4

wolf-tattoo3

Dacă trăsăturile lui au o semnificație aparte pentru tine și vrei un tatuaj cu un lup, vino cu ideile tale la EliTattoo & Studio Brașov. Contacteaza-ne pentru o programare!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]