Semnificația tatuajelor cu dragoni

Semnificația tatuajelor cu dragoni

Cuvântul Dragon este derivat dintr-un cuvânt grecesc care se traduce „șarpe imens” și „cel care vede clar”, asemănător cuvântului latinesc „draconem” tradus tot prin „șarpe imens”. Această creatură este strâns legată de mai multe culturi din întreaga lume, de la folclorul european la mitologiile estice având totodată și influențe asiatice.

În folclorul european, dragonii erau considerați creaturi rele, ce trebuiau ucise de cavaleri nobili. De-a lungul timpului au existat multe legende care vorbeau despre eroii care omorau dragonii. Pentru evrei și creștini omorârea dragonilor era interpretată ca uciderea diavolului.

dragon-tattoo-22-650x650

În cultura asiatică dragonii pot simboliza subconștientul, puterea, masculinitatea, forța naturii și a universului.

dragon-tattoo13

Tatuaje celtice cu dragoni

Tatuajele celtice cu dragoni sunt prezentate într-o varietate mare cu diferite semnificații. Credința comună este aceea că dragonii reprezintă creația și nașterea tuturor creaturilor. În mitologia celtică dragonii sunt simbolul puterii, deoarece ei sunt sursa unor puteri extraordinare.

Tatuaje galeze cu dragoni

Dragonul apare ca fiind tema principală a steagului Țării Galilor. Mulți probabil se duc cu gândul la miturile și legendele întunecate ale celților, deși există indicii conform cărora dragonul ar avea origine romană. Acest scenariu este destul de credibil, deoarece romanii foloseau dragonul ca simbol în luptele lor.

Tatuaje chinezești cu dragoni

În multe țări dragonii erau parte din viață, în China, oamenii trebuiau să se războiască cu dragonii pentru ploaie și recolte mai bune. Împăratul lor avea o putere mare și era considerat a fi reîncarnarea dragonului. Dragonul chinezesc reprezintă și noroc, armonie, sănătate și putere.

Tatuaje tribale cu dragoni

Există multe povești despre dragoni, care te transpun într-o lume mistică unde găsești dragoni cu aripi care au o înțelepciune ce trece de limita umană de înțelegere. Chinezii consideră dragonii ca fiind protectorii trimiși de Dumnezeu și simbolul norocului. În general, tatuajele tribale cu dragoni transmit neînfricarea acestor creaturi, principala semnificație fiind puterea.

Artiștii tatuatori desenează dragonii în diferite poziții, fie în formă de S, fie cu aripile deschise, gata de zbor, culoarea de bază folosită fiind negru, uneori au ochii și gura de culoare roșie.

full-back-dragon-tattoodragon-tattoo-20-650x650

Semnificația tatuajelor cu dragoni

 • Înțelepciune
 • Longevitate
 • Putere
 • Liniște
 • Spiritualitate
 • Creație și Distrugere
 • Stăpânul elementelor naturale – Foc, Apă, Aer (zbura) și Pământ (trăia în peșteri)
 • Masculinitate
 • Prosperitate
 • Dorință și pasiune
 • Magie
 • Dualitate
 • Fertilitate
 • Potențial
 • Protecție
 • Noroc
 • Fericire
 • Imortalitate
 • Nonconformism

dragon-tattoo30-650x488

dragon-tattoo-23-650x650

Variații ale tatuajelor cu dragoni

Tatuaje cu dragoni asiatici

Dragonii reprezintă una dintre cele mai venerabile creaturi din cultura asiatică. Semnificațiile principale ale dragonilor în această cultură sunt înțelepciunea, puterea, longevitate, prosperitatea și norocul. Dragonii asiatici sunt reprezentați mai mult ca șerpi, fiind considerați creaturi de apă.

Tatuaje cu dragoni care dorm

Tatuajele cu dragoni care dorm, spun despre cei care le poartă că sunt viteji și că puterea este o caracteristică principală a lor, însă această putere va fi scoasă la iveală doar atunci când va veni momentul potrivit.

Tatuaje gotice cu dragoni

Tatuaje gotice cu dragoni, pe lângă faptul că simbolizează puterea, reliefează și instinctul primar al rasei umane. Aceste tatuaje înfățișează dragonii într-o postură sfidătoare și arată că cei care le poartă sunt puternici și neînfricați.

Tatuaje cu dragoni care își iau zborul

Imaginea unui dragon care se înalță către soare este simbolul ascensiunii și progresului. Acest model de tatuaj este purtat de obicei de persoane care au depășit o perioadă grea și simt că acum viața lor merge înainte.

Tatuaje Yin-Yang cu dragoni

În cultura chineză, dragonii reprezintă Yang și pasărea Phoenix, Yin. Yang simbolizează forțele masculine neîmblânzite la fel ca Soarele, în timp ce Yin este calm, rațional și corespunde Lunii.

Tatuaje cu dragoni și șerpi

Majoritatea desenelor cu dragoni și șerpi îi înfățișează ca fiind dușmani de moarte, deși sunt legați în mitologie și origine. Totuși există diferențe între cele două simboluri, șerpii sunt asociați cu vindecarea și zeul medicinei, Asclepius, în timp ce dragonii sunt conduși de forțele primare ale naturii și de elementele naturale. Cu alte cuvinte, Dragonii ș Șerpii simbolizează conflictul între Știință și Superstiție, între Modern și Tradiție.

Tatuaje cu dragoni și tigri

În folclorul chinezesc, tigrul și dragonul sunt dușmani de moarte și cel mai des sunt înfățișați luptându-se. În timp ce ambele creaturi reprezintă elementele naturii, pasiunea și puterea, au diferite maniere de a acționa cu forțele primare. Dragonul este dominat de simbolul înțelepciunii și se concentrează pe înțelegerea fundamentală a lumii, în timp ce tigrul se bazează pe forța brută.

Tatuaje cu dragoni și zâne

Dragonii reprezinta simbolul naturii, trăiau în peșteri întunecate (Pâmânt) sau lacuri (Apă), zburau (Aer) și scuipau foc. Dragonii tind să fie masculini și puternici, în timp ce zânele sunt caracterizate de delicatețe. Tatuajele cu dragoni și zâne reprezintă forțele complementare și contradictorii masculine și feminine.

Tatuaje cu dragoni și fluturi

Dragonul simbolul puterii, alăturat fluturelui, simbolul frumuseții feminine și inocenței, reprezintă balanța dintre cele două, completându-se unul pe celălalt.

Tatuaje cu gheare de dragon

Ghearele dragonului simbolizează distrugerea reușită împotriva diavolului, reprezintă puterea și neînfricarea și de obicei un astfel de tatuaj este purtat de persoanele care se consideră puternice, dominante și imbatabile în fața provocărilor.

Tatuaje cu dragoni și pești Koi

Elementele unor astfel de tatuaje au o strânsă legătură cu Orientul, mai ales cu Japonia. Peștele Koi este curajos, puternic și capabil șă înfrunte și cele mai complicate situații fără să schițeze frica. Potrivit folclorului chinezesc, dacă un pește Koi reușește să înoate până la în amonte și să ajungă la Poarta Dragonului pe Râul Galben, acesta va fi transformat în dragon. Tatuajele cu dragoni și pești Koi reprezintă ambiția și progresul dobândit prin muncă grea.

Tatuaje cu dragoni și capete de mort

Capul de mort reprezintă mortalitatea, istoria și viețile trecute ale omenirii. Tatuajele cu Dragoni și capete de mort simbolizează faptul că cel care le poartă a trecut peste un moment dificil, semnificația fiind balanța dintre creație și distrugere, naștere și moarte.

skull-dragon-tatto

Tatuaje cu dragoni și lună

Luna are strânse legături cu apa, atât în folclor cât și în realitate (Luna chiar influențează fluxul oceanului). Cum și dragonul și luna sunt simboluri de apă, tatuajele cu ambele elemente arată relația dintre natură și subconștient, deoarece apa este asociată cu meditația și gândirea profundă.

Tatuaje cu dragoni care scuipă flăcări

Focul este un simbol al creației, pasărea Phoenix renaște din cenușă, dar este și un simbol al distrugerii, iar în numeroase legende, dragonii au ambele abilități. Însă în unele culturi Asiatice dragonul este o creatură de apă și în acest caz un tatuaj cu un dragon care scoate flăcări reprezintă balanța dintre emoții și liniștea mentală.

Tatuaje cu dragoni și inimi

Inima reprezintă legături emoționale strânse, dragoste, bucurie și compasiune. Tatuajele cu dragoni și inimi în general simbolizează protecția pentru cei dragi sau pentru tine însuți. De obicei, persoanele care poartă astfel de tatuaje sunt rezervate în ceea ce privește viața lor amoroasă.

dragon-tattoo-3

dragon-tattoo-7-650x650

Semnificațiile dragonilor te caracterizează și pe tine? Te așteptăm la EliTatto&Piercing Brașov. Programează-te acum și fă-ți tatuajul pe care ți-l dorești.